پیلار کانتنت چیست؟
پیلار کانتنت (Pillar Page) یا محتوای ستونی، بخشی از یک خوشه موضوعی یا تاپیک کلاستر (topic cluster) است که معمولا در قالب یک بلاگ پست و به عنوان سنگ بنای خوشه موضوعی مشخص شده، تولید و منتشر میشوند.
در واقع یک پیلار کانتنت به عنوان یک موضوع مشخص (topic)، تمام جنبههای آن موضوع را در یک صفحه پوشش میدهد و جزئیات مربوط به این موضوع به طور مفصلتر در صفحات دیگری که تحت عنوان خوشه یا کلاستر (cluster) شناخته میشوند، مورد بررسی قرار میگیرند. معمولا صفحات تاپیک و کلاستر از طریق لینک سازی به یکدیگر متصل میشوند.
اگر با این موضوع از قبل آشنایی خاصی ندارید حق با شماست، احتمالا توضیحات ارائه شده کمی مبهم و نامفهوم بهنظر میرسد. به همین دلیل، برای شفافسازی بیشتر، میخواهم با یک مثال این مفهوم را شرح دهم.
بهطور مثال فرض کنید که میخواهید یک کلاستر موضوعی (topic cluster) درباره سئو ایجاد کنید. در این مثال بخصوص، پیلار کانتنت یا محتوای ستونی شما یک مقاله کامل در مورد اصول سئو است که در آن به صورت جامع به جنبههای مختلف این موضوع پرداخته میشود. از طرف دیگر شما باید بلاگ پستهایی ایجاد کنید که در آن به صورت اختصاصی و مبسوط به جنبههای مختلف اشاره شده در صفحه پیلار پرداخته شود. به این صفحات اصطلاحا کلاستر گفته میشود. در این مثال کیورد ریسرچ، لینک سازی و سئوی تکنیکال، سئوی داخلی یا On-page، سئوی خارجی یا Off-page و… کلاسترهایی هستند که باید در ارتباط با پیلار کانتت یعنی سئو ایجاد شوند. (همانند تصویر زیر)
در استراتژی ایجاد تاپیک کلاستر، محتوای پیلار یا همان کانتنت پیلار به عنوان یک مرکز محتوایی عمل کرده و کاربران را به محتواهای خاصتر (کلاسترها) راهنمایی میکند.
محتوای پیلار چگونه به سئوی سایت شما کمک میکند؟
1. ایجاد اعتبار موضوعی یا تاپیکال آتوریتی (topical authority)
همانظور که میدانید، یکی از روشهای ایجاد اعتبار موضوعی، نوشتن محتواهای کاربردی و متنوع درباره آن موضوع خاص است. از آنجایی که محتواهای کلاستر، جنبههای مختلف یک موضوع را پوشش میدهند، نوشتن این کلاسترها میتواند منجر به ایجاد و بهبود تاپیکال آتوریتی شود.
2. بهبود تجربه ناوبری برای کاربران و موتورهای جستجو
یکی از مواردی که امروز مورد توجه کارشناسان سئو و مدیران سایتها قرار گرفته، دسترسی ساده به بخشهای مختلف یک وبسایت است. در واقع هدف از این موضوع بهبود تجربه کاربری است.
ایجاد پیلار کلاستر با ساختار مناسب یکی از راهکارهای مؤثر برای دستیابی به این هدف است. در واقع ایجاد پیلار کلاستر با سلسله مراتبی هم منجر به بهبود تجربه کاربری میشود و هم به گوگل کمک میکند تا هدف و موضوع اصلی وبسایت شما را به درستی درک کند و در نتیجه، رتبهبندی سایت شما را در موتورهای جستجو بهبود بخشد.
بنابراین بهتر است در مرحله تدوین استراتژی محتوا به این موضوع دقت داشته باشید و ایجاد پیلار کلاسترهای کاربردی را در برنامه تولید محتوایی خود قرار دهید.
3. پیشگیری از کیورد کنیبالیزیشن یا همنوع خواری کلمات کلیدی
خوشههای موضوعی یا پیلار کلاسترها راهکاری مؤثر برای سازماندهی محتوای وبسایت و جلوگیری از همنوع خواری کلمات کلیدی هستند. این روش با ایجاد سلسله مراتب واضح برای صفحات، به موتورهای جستجو کمک میکند تا به طور موثر موضوعات مختلف وبسایت شما را درک کنند.
در رأس این ساختار، پیلار کانتنت قرار دارد که موضوع اصلی را به طور جامع پوشش میدهد. سپس صفحات فرعی یا همان کلاسترها عمیقتر به جنبههای خاص موضوع میپردازند. این ساختار به موتورهای جستجو نشان میدهد که کدام صفحه برای یک کلمه کلیدی خاص مرتبطتر است و از رقابت صفحات مختلف برای کلمات کلیدی مشابه جلوگیری میکند.
علاوه بر این پیاده سازی لینکهای داخلی بین پیلار کانتنت و کلاسترها، به موتورهای جستجو در درک بهتر ارتباط بین صفحات و توزیع قدرت سئو در کل خوشه کمک میکند. این ساختار لینکی، به موتورهای جستجو نشان میدهد که کدام صفحه در هر خوشه برای یک جستجوی خاص مرتبطتر است و از کیورد کنیبالیزیشن جلوگیری میکند.
4. بهبود لینک سازی داخلی
ایجاد لینکهای داخلی بین صفحات مرتبط، یکی از بهترین اقدامات در سئو داخلی است. خوشههای موضوعی این فرآیند را با سازماندهی محتوای شما حول یک موضوع اصلی و سپس لینک دادن صفحات فرعی مرتبط به آن، به طور قابلتوجهی آسانتر میکنند.
این ساختار مزایای متعددی برای لینکسازی داخلی دارد؛ از جمله:
- مرتبط بودن: لینکهای داخلی بین صفحات در یک خوشه موضوعی به طور طبیعی بسیار مرتبط هستند، زیرا همه آنها به یک موضوع اصلی مرتبط هستند. این امر به موتورهای جستجو کمک میکند تا بفهمند محتوای شما در مورد چیست و آن را به درستی در نتایج جستجو رتبهبندی کنند.
- کارایی: با داشتن یک ساختار خوشهای، میتوانید به راحتی صفحات مرتبط را شناسایی کنید و بین آنها لینک ایجاد کنید. این امر به شما کمک میکند تا از صرف وقت و تلاش برای یافتن صفحات مناسب برای لینک دادن جلوگیری کنید.
- کیفیت: لینکهای داخلی که از صفحه ستون به صفحات خوشه و بین صفحات خوشه ایجاد میشوند، از نظر کیفیت بالا هستند. این امر به دلیل مرتبط بودن موضوعی صفحات و همچنین ارزش محتوایی که ارائه میکنند، میباشد.
روش ایجاد پیلار کانتنت یا محتوای ستونی
برای ایجاد یک محتوای پیلار مراحل زیر را دنبال کنید:
1. ایجاد یک خوشه موضوعی
برای ایجاد یک پیلار کانتنت ابتدا باید یک خوشه موضوعی را انتخاب کنید.
خوشه موضوعی شما شامل یک پیلار کانتنت و چند محتوای کلاستر است. ساختار خوشه موضوعی و اجزای آن شبیه به تصویر زیر خواهد بود.